Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers geen stichting! Iedereen die een paar uurtjes over heeft is van harte welkom om te komen helpen. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit tuinwerk, het begeleiden van kinderen en het runnen van de pluktuin als we geopend zijn. Superleuk werk, maar we kunnen het niet allemaal alleen.

Interesse? Neem voor tuinwerk contact op met ons bestuurslid vrijwilligers: Martine Baalman: 0611834051.

Voor het runnen van de pluktuin/het begeleiden van kinderen: Claudia: 0647589979.

 

foto5
foto 6

Vrijwilligers kunnen, afhankelijk van de werkzaamheden die ze willen doen, bijna elke werkdag terecht. Uiteraard is de hulp voor het managen van de pluktuin gekoppeld aan de openingstijden van de pluktuin. En hulp bij de begeleiding van de kinderen kan natuurlijk alleen als de kinderen er zijn (VOG noodzakelijk).

We vinden het het fijnst als je een dagdeel zou kunnen komen (van 9.00-12.00 uur of van 13.00-16.00 uur).

Hulp bij tuinwerk en de snijheesters is welkom van maandag t/m zaterdag. We beginnen om 9:00 uur en zijn klaar om 16:00 uur. Op donderdagochtend werken we met een groepje vrijwilligers in de bloemenpluktuin van 9:00 uur tot 12:00 uur. We onderhouden de pluktuin en denken na over de beplanting. En eigenlijk is het altijd heel erg gezellig!

STAGE:

Wij zijn een erkend leerbedrijf. Dat betekent dat je bij ons een stage kunt komen lopen waarbij veel aandacht is voor je ontwikkelpunten en een goede begeleiding. Voor een overzicht van de stageplaatsen klik op de button:

Veiligheid:

Omdat wij met een kwetsbare groep kinderen werken moet het veilig zijn. Zo ondertekenen alle nieuwe vrijwilligers de gedragscode en vragen wij een VOG (gratis aan te vragen via de stichting), voor de start van de werkzaamheden. Bij de intake bespreken wij bepaalde regels waaraan eenieder zich dient te houden. Denk aan zaken als: hoe kleed je je, wanneer mag je iemand aanraken, hoe kun je een ander op bepaald taalgebruik aanspreken? Zo ontstaat er duidelijkheid en transparantie. Geen grijs gebied. Dit alles om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig en op zijn gemak voelt. Zodat de aandacht daar is waar hij moet zijn; bij de ontwikkeling van al onze deelnemers.

Meer weten?

06-47589979 (alleen app)