De Pluktuin

LET OP: GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN: Voortaan zijn we alleen op woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 13:00-17:00 uur.  

Boer Peter zorgt voor vers gebak op vrijdag en zaterdag, je kunt er lekker je eigen thee plukken of een kopje goeie koffie drinken.

Plukhoek Mookhoek aan de Strijensedijk is tijdens het plukseizoen geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Parkeren doe je op het eigen terrein net over het bruggetje.

image00096
droog materiaal2

WAT IS ER TE DOEN?

Als je aankomt met de auto kun je het beste over het bruggetje doorrijden, er is ruimte genoeg om te parkeren. Daarna een kleine wandeling naar de kas en je avontuur kan beginnen.

Bloemen plukken:

Bij de kas is altijd iemand om je te ontvangen, je krijgt bij warm weer een emmertje en een snoeischaar om de bloemen mee te knippen. Zo beschadig je de bloem en de plant zo weinig mogelijk. Na een korte uitleg ga je aan de slag. Uiteraard is het leuk om foto’s te maken (en dan te delen op social media).

Je kunt kiezen uit een standaard boeket (€7,75) een luxe boeket (€10,25) of een mega-boeket (€15,50). Kinderen tot 5 jaar plukken een kinderboeket (4/5 stelen) voor €2,50.

We hebben aan de ene kant van het pad de vaste planten staan (rozen, viburnum, akelei, lupines, anemoontjes, verbena and many more) en aan de ander kant de eenjarigen (zonnebloemen, malva, zinnia, tanacetum, maar stiekem ook pioenen), keuze genoeg dus!

droogbloemen

Raap je eigen eieren:

In de appelboomgaard hebben we sinds kort gezellige kipjes rondscharrelen. Onze kipjes mogen gewoon kip zijn, niks geen antibiotica of snavel afkorten, gewoon leven zoals een kipje dat hoort te doen. Zodra ze oud genoeg zijn om eitjes te gaan leggen en er liggen er een paar, mag je uit de ren je eigen eieren (€0,40) rapen. De kipjes eten vrij van het land waardoor de eieren bijzonder smaakvol zijn en niet te vergelijken met wat je in de supermarkt koopt.

kristel met kip

De speurtocht:

Deze speurtocht (€3,50, eilandhopper gratis) van ongeveer 1,5 km voert je mee door de boomgaard; je ziet de kinderfruitpluktuin, de appelboomgaard, de moestuintjes, de kipjes, de poel en komt op de plek waar we de zintuigentuin willen gaan maken. Tijdens het zoeken naar de juiste route, door hoog gras, zanderige paadjes en overhangende bomen, kom je allerlei opdrachten tegen. Een goed uitgevoerde opdracht levert punten op. Bij genoeg punten heb je aan het einde een ijsje verdiend. Je start de speurtocht op het terras waar een medewerker alles zal uitleggen.

image00100

Peren/bramen of ander rood fruit plukken (afhankelijk van het seizoen!):

Als je aankomt krijg je de uitleg. De prijs is afhankelijk van het soort fruit dat je plukt (Pluk en Proef €3,50 per bakje, bramen €2,95) . Daarna ga je op pad om dit ook daadwerkelijk te doen. Je moet natuurlijk wel eerst even goed proeven voordat je je bakjes vol maakt! We hebben aardbeien, rode/zwarte/witte en zelfs rosé bessen, bijzondere bessen, frambozen, en div. soorten bramen. Mjum mjum.. Eerst je buikje vol en dan je bakje vol.

Rond half augustus zijn de eerste (hand) peren rijp. Een medewerker wijst je waar de bomen staan en dan kun je je eigen tas vol gaan plukken (€0,85 p.k.). Onze peren zijn uiteraard onbespoten waardoor ze zelf afweerstoffen hebben aangemaakt tegen hun natuurlijke vijanden. Als jij deze peren eet krijg je deze afweerstoffen binnen waardoor je meer weerstand krijgt. Eind september zullen we gaan beginnen met de stoofperen pluk. Tip: begin achteraan de rij en pluk dan naar voren toe, dan hoef je niet zoveel te sjouwen!

image00094

(Ge) bakkie:

Op het ruim opgezette terras tussen de bloemen is het goed uit te houden; dé plek om eens even bij te kletsen, elkaar te ontmoeten of voor een werkoverleg. Je haalt er een goeie bak koffie of (zelfpluk)thee. Voor de kids is er siroop of een sappie. Op vrijdag, zaterdag en op bestelling hebben we de beste home-made gebakjes van Boer Peter! (Gebak groot €3,25, klein €2,75)

Winkeltje:

In de kas is ons mini-winkeltje. We zijn geopend als de vlag uithangt. We verkopen wat het seizoen ons te bieden heeft: allerlei soorten honing (€6,50) van de Hoeksche Bijenkorf (die de bijen bij ons in de boomgaard heeft staan), eigen jam (€2,75), vazen (vanaf €5,75), droogboeketten (€2,50) en andere eco-deco. Op de plantentafel op het terras verkopen we eigen-kweek-planten: ongeveer 15 muntsoorten (€2,00), vaste bloemenplanten (€2,00), en Dahlia's (€7,50) zolang de voorraad strekt. Bij ons kun je ALLEEN PINNEN.

alleen-pinnen
image00087

Meer weten?

06-47589979 (alleen app)