De Pluktuin

Plukhoek Mookhoek gaat op 7 mei weer open!

Als je lid bent van de nieuwsbrief kun je zelfs al op 5 mei terecht.

Vanaf 7 mei kan iedereen weer terecht om ouderwets gezellig bloemen te komen plukken.

RESERVEREN HOEFT NIET!! Covid 19 speelt geen prominente rol bij ons buiten, er is ruimte genoeg om afstand te houden!

 

LET OP: GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN: Voortaan zijn we alleen op woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 13:00-17:00 uur.  

Boer Peter zorgt voor vers gebak op vrijdag en zaterdag, je kunt er lekker je eigen thee plukken of een kopje goeie koffie drinken.

Plukhoek Mookhoek aan de Strijensedijk is tijdens het plukseizoen geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Parkeren doe je op het eigen terrein net over het bruggetje.

image00096
droog materiaal2

HOE WERKT HET?

Als je aankomt met de auto kun je het beste over het bruggetje doorrijden, er is ruimte genoeg om je auto kwijt te kunnen en te keren. Daarna een kleine wandeling naar de kas en je avontuur kan beginnen.

Bloemen plukken:

Bij de kas is altijd iemand om je te ontvangen, je krijgt bij warm weer een emmertje en een snoeischaar om de bloemen mee te knippen. Zo beschadig je de bloem en de plant zo weinig mogelijk. Na een korte uitleg ga je lekker zelf aan de slag. Uiteraard is het leuk om foto’s te maken (en dan te delen op social media).

Je kunt kiezen uit een standaard boeket (€7,75) een luxe boeket (€10,25) of een mega-boeket (€15,50).

We hebben aan de ene kant van het pad de vaste planten staan (rozen, viburnum, akelei, lupines, anemoontjes, verbena and many more) en aan de ander kant de eenjarigen (zonnebloemen, malva, zinnia, tanacetum, maar stiekem ook pioenen), keuze genoeg dus!

droogbloemen

Bramen of ander rood fruit plukken (afhankelijk van het seizoen!):

Als je aankomt krijg je de uitleg. De prijs is afhankelijk van het soort fruit dat je plukt. Daarna ga je op pad om dit ook daadwerkelijk te doen. Je moet natuurlijk wel eerst even proeven voordat je je bakjes vol maakt! We hebben aardbeien, rode/zwarte/witte en zelfs rosé bessen, bijzondere bessen, frambozen, en div. soorten bramen. Mjum mjum.. Eerst je buikje vol en dan je bakje vol.

image00094
image00100

(Ge) bakkie:

Bij het nieuwe terras haal je een goeie bak koffie of (zelfpluk)thee. Voor de kids is er siroop of een sappie. Op vrijdag en zaterdag en op bestelling hebben we homemade gebakjes van Boer Peter!

Winkeltje:

In de kas is ons mini-winkeltje. We zijn geopend als de vlag uithangt. We verkopen wat het seizoen ons te bieden heeft: allerlei soorten honing van de Hoeksche Bijenkorf (die de bijen bij ons in de boomgaard heeft staan), en eco-deco. Bij ons kun je  ALLEEN PINNEN.

alleen-pinnen
image00087

Meer weten?

06-47589979 (alleen app)