De Pluktuin

Dit seizoen (2024) zijn we helaas gesloten omdat we al onze aandacht willen geven aan het begeleiden van de deelnemers van de zorgboerderij. Dat aantal is explosief gegroeid waardoor we geen tijd meer hebben voor het onderhoud van onze mooie tuin. We hopen volgend jaar de organisatie weer rond te hebben waardoor we weer open kunnen gaan. Richttijd is juni 2025.

Onderstaande informatie is voor als de tuin weer open gaat.

 

Parkeren doe je op het eigen terrein net over het bruggetje.

image00096
droog materiaal2

WAT IS ER TE DOEN?

Als je aankomt met de auto kun je het beste over het bruggetje doorrijden, er is ruimte genoeg om te parkeren. Daarna een kleine wandeling naar de kas en je avontuur kan beginnen.

Bloemen plukken:

Bij de kas is altijd iemand om je te ontvangen, je krijgt bij warm weer een emmertje en een snoeischaar om de bloemen mee te knippen. Zo beschadig je de bloem en de plant zo weinig mogelijk. Na een korte uitleg ga je aan de slag. Uiteraard is het leuk om foto’s te maken (en dan te delen op social media/taggen!).

Je kunt kiezen uit een standaard boeket (€7,75) een luxe boeket (€10,25) of een mega-boeket (€15,50). Kinderen tot 5 jaar plukken een kinderboeket (4/5 stelen) voor €2,50.

We hebben aan de ene kant van het pad de vaste planten staan (rozen, viburnum, akelei, lupines, anemoontjes, verbena and many more) en aan de ander kant de eenjarigen (zonnebloemen, malva, zinnia, tanacetum, maar stiekem ook pioenen), keuze genoeg dus!

droogbloemen
kristel met kip

De modderkeuken:

Lekker kliederen met water en zand. Meer heeft een kind niet nodig. Puur natuur genieten. De beste dingen in het leven zijn gratis.

image00100

Peren/bramen of ander rood fruit plukken (afhankelijk van het seizoen!):

Als je aankomt krijg je de uitleg. De prijs is afhankelijk van het soort fruit dat je plukt. Daarna ga je op pad om dit ook daadwerkelijk te doen. Je moet natuurlijk wel eerst even goed proeven voordat je je bakjes vol maakt! We hebben soms, als de vogels wat laten hangen,  aardbeien, rode/zwarte/witte en zelfs rosé bessen, bijzondere bessen, frambozen, en div. soorten bramen. Mjum mjum.. Eerst je buikje vol en dan je bakje vol.

Rond half augustus zijn de eerste (hand) peren rijp. Een medewerker wijst je waar de bomen staan en dan kun je je eigen tas vol gaan plukken (€0,85 p.k.). Onze peren zijn uiteraard onbespoten waardoor ze zelf afweerstoffen hebben aangemaakt tegen hun natuurlijke vijanden. Als jij deze peren eet krijg je deze afweerstoffen binnen waardoor je meer weerstand krijgt. Eind september zullen we gaan beginnen met de stoofperen pluk. Tip: begin achteraan de rij en pluk dan naar voren toe, dan hoef je niet zoveel te sjouwen!

image00094
alleen-pinnen
image00087

Meer weten?

06-47589979 (alleen app)