Stichting PHMH

Doel 1:

Stichting Plukhoek Mookhoek heeft een educatieve zorgfunctie binnen de Jeugdwet van het Nederlandse zorgstelsel. Na jarenlange ervaring in het speciaal onderwijs weten we dat niet ieder kind geschikt is voor het schoolsysteem zoals we dat kennen. Toch wordt er alles aan gedaan om kinderen in dit systeem te 'persen'. Wij zijn ervan overtuigd dat de combinatie van buiten bezig zijn en educatie een waardevolle symbiose op kan leveren. Kinderen leren dan op een praktische manier.

Door het creëren van een pluktuin annex voedselbos willen we dat iedereen in contact kan komen met de natuur. We stellen onze tuin open voor publiek, dat kan komen plukken en oogsten. De stichting kan functioneren door de inkomsten uit de pluktuin. Elke cent die in de pluktuin wordt verdiend (dus ook de kinderfeestjes en de workshops) gaat naar de stichting. Op dit moment loopt er een aanvraag om een ANBI stichting te worden (Algemeen Nut Beogende Instelling). Wij zijn blij met de vrijwilligers die zich bezighouden met de aanleg en onderhoud van het perceel. Uiteindelijk willen we dat over tien jaar hier elke dag 10 mensen ontwikkelen door aan de slag te zijn in de pluktuin/voedselbos.

Doel 2: 

Stichting Plukhoek Mookhoek wil op een zo duurzaam mogelijke wijze omgaan met de natuur. Door onderzoekend open te staan voor nieuwe kweekmogelijkheden waarbij permacultuur en biodiversiteit een leidende rol spelen, willen we een biologisch systeem ontwikkelen dat een waardevolle bijdrage kan leveren aan het natuurbehoud van de Hoeksche Waard. Uiteraard werken wij zonder chemische bestrijdingsmiddelen en gebruiken wij geen kunstmest.

image00009
foto 3

Meer weten?

06-47589979 (alleen app)