Open imkerijdag op zaterdag 9 juli

Over bijen, honing en meer.

In heel Nederland houden imkers op zaterdag 9 juli 2022 open huis. Het is de 11e keer dat de NBV dit landelijk evenement organiseert. Ook de Hoekse Bijenkorf doet mee bij Plukhoek Mookhoek. Breng een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes. De Hoekse bijenkorf verkoopt honingproducten maar ook huidverzorgingsproducten. Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug.

Bijen zijn boeiend

Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten u graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Ze laten u, als u wilt, een kijkje nemen in een bijenvolk. Durft u dat niet aan? Sommige imkers hebben een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien zijn. Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.

Maar dat is nog niet alles.

Om er een nog gezelligere dag van te maken hebben diverse ondernemers de handen ineengeslagen. Bij Plukhoek Mookhoek kun je natuurlijk ecologische bloemen plukken, planten kopen en lekker wat drinken op het terras.

Verder zie je er oude ambachten zoals een touwslager, een mandenvlechter en een spinnerij die van schapenwol garen spint. De Hoeksche Zuivel zal de verhitte gemoederen afkoelen met zuiver Hoeksch ijs. Je kunt ook jams, sambal en zoetzuren kopen van Boompjesstraat Jamszz en puur desembrood van ambachtelijke bakkerij Schalkwijk. Kortom; zéér de moeite waard om te bezoeken deze eerste zaterdag van de vakantie.

9 juli: van 10:00 uur-17:00 uur.

Parkeren op eigen terrein (kom met de fiets!).

Strijensedijk 14, Mookhoek. Pinnen mogelijk.