Moestuin en natuurbelevingslessen

Eén klas van alle basisscholen uit de Hoeksche Waard mag gratis deelnemen aan een moestuin / natuurbelevingsles bij Plukhoek Mookhoek! Dit wordt door de gemeente vergoed in het kader van het 'preventie-akkoord', gezond eten en bewegen. Maar er is meer. Via Jongleren en Eten kun je nl. een subsidie aanvragen van €2000,-! Samen met de les van de gemeente zou je daarvoor wel 7 keer met een klas naar onze educatieve natuur locatie kunnen komen. Uiteraard kun je met de school beslissen hoe je dit invult. De subsidie kan worden aangevraagd van 7 maart tot 19 april (en kan besteed worden vanaf september (oogsttijd!)), dus schrijf het in hoofdletters in je agenda. https://www.jonglereneten.nl/stimuleringsbijdrage-lekker-naar-buiten

Het programma wordt op maat samengesteld en gegeven door een ervaren leerkracht. De lessen kunnen van maart t/m oktober 2022 geboekt worden van woensdag t/m vrijdag.

Boeken kan middels een Whatsapp bericht, afstemmen kan dan ook gelijk. Er kan maar één klas tegelijk komen, dus boek z.s.m. de dag die jullie het beste past. Appen kan naar Claudia van de Plukhoek (06-47589979).
Wie zaait zal oogsten, én proeven!

Deze lessen worden mede mogelijk gemaakt door het preventie-akkoord Hoeksche Waard, het JOGG en Samergo.

moestuin
image00286

Wat gaan we doen?

Je stuurt een app (06-47589979/Claudia) of mail (plukhoekmookhoek@gmail.com) om te laten weten dat je een natuurles voor je klas wilt.

Organisatie: We verdelen de groep in 4 groepen (kijk even of je genoeg begeleiders hebt), graag van te voren regelen. We maken een circuit waarbij elke activiteit ongeveer 15 minuten duurt. Wij zorgen dat de activiteiten ook prima uitvoerbaar zijn door de begeleiders. Wij begeleiden zelf de activiteiten in de moestuin. Na 2 activiteiten houden we een korte pauze van ongeveer een kwartier (zelf een pauzehapje meenemen).

Wij zorgen voor een brief die je naar de ouders kunt sturen (zelf aanpassen).

Een week voordat jullie komen stuur ik nog even een mail met een concrete lesvoorbereiding, zodat iedereen precies weet wat de bedoeling is. Een en ander is uiteraard afhankelijk van de natuur op dat moment.

Als je foto's aan ons appt gaan wij ervan uit dat we deze voor publicatie mogen gebruiken (AVG). Dat vinden we heel fijn, overigens. Ook uitingen in social media delen we graag (taggen).

Meer weten?

06-47589979 (alleen app)