Workshops

WORKSHOPS.

Wil jij met je groepje (v.a. 7 personen) een privé workshop op ons gezellige terras / in de kas? Dat kan! Leuk als vriendinnen/zussen-avond, of als bedrijfsuitje (i.c.m. een rondleiding over ons perceel bijvoorbeeld). Info: 06-47589979 (alleen app).

 

 

WORKSHOP-OOGST-JE-EIGEN-BLOEMZADEN

22 september van 18:30/20:00 uur.

Deze workshop neemt je op een andere manier de bloementuin in. Je leert welke planten een- of tweejarig zijn. En welke planten vast zijn en dus tegen de vorst kunnen.

Na het heerlijke home-made gebakje met koffie/zelfplukthee is het tijd voor een rondleiding. Je krijgt envelopjes en stiften mee om de zaden te verzamelen en te voorzien van de juiste naam. Het is handig om je telefoon op te laden zodat je foto’s van de bloemen kunt maken (weet je later nog wat je geoogst hebt)

https://www.plukhoekmookhoek.nl/product/workshop-oogst-je-eigen-bloemzaden/

 

 

 

WORKSHOP UITBUNDIG HERFST boeket 2-10

We leggen je uit welke bloemen je nodig hebt en hoe je te werk gaat. Vervolgens ga je de tuin in om een weelderig vol boeket te plukken in onze sfeervolle bloementuin. Denk aan warme kleuren bloemen, rozenbottels, kleine peertjes/appeltjes, al wat het seizoen ons geeft.

Tijdens de workshop wordt je geleerd hoe je dit boeket op herfsttakken vormgeeft. Afstand houden is geen enkel probleem op het ruim opgezette terras/pluktuin. Na dat harde werken heeft iedereen een home-made gebakje van het seizoen bij de (zelfpluk)thee/koffie verdiend. De sfeer is zeer ontspannen en het doel is dat iedereen met een waanzinnig boeket naar huis toe gaat. En passant steunen jullie ook nog onze stichting. Win-win-win. Wat een origineel idee om cadeau te geven ook!

Tijd: vrijdag 10 (uitverkocht) en donderdag 16 september, van 19:00/20:00 uur.

Workshop uitbundig HERFST-boeket 2-10

 

 

WORKSHOP NAZOMER COMPOSITIE.

We starten in de pluktuin; eerst worden de vaasjes vol geplukt voordat het donker wordt. We leggen je uit welke bloemen je nodig hebt en hoe je te werk gaat. Heerlijke nazomerbloempjes geven sfeer aan dit arrangement. Vervolgens gaan we de kas in. Rondom een ring bevestigen we de ingedroogde stelen van kaardebol/zonnebloemen of ander geschikt materiaal. De techniek hiervoor leren we je in de workshop. Daartussen plaatsen we de kleine glazen vaasjes die we inmiddels vol geplukt hebben met sfeervolle nazomerbloempjes.

Vrijdag 17-9, 19:00 uur.

https://www.plukhoekmookhoek.nl/product/workshop-nazomer-compositie/

 

 

Workshop DROOG-bloemen hoepel 24-9, en 1-10 (UITVERKOCHT) en op 8-10, om 19:00 uur.

Al in juni zijn we begonnen met het knippen van de mooiste bloemen om te drogen. Inmiddels hebben we een mooie collectie op weten te bouwen, denk aan granen en grassen, lavendel,  limonium, strobloem, vrouwenmantel, rozen, etc. Een perfecte basis voor deze bloemen-hoepel, die aangevuld kan worden met bijv. eucalyptusblaadjes of bloemen die mooi indrogen (distelachtige). Je leert hoe je op een stalen ring (doorsnee 40 cm) een evenwichtig bloemenarrangement kunt bouwen. Met veel rust en smaak wordt het een harmonieus geheel.

Alle spulletjes die je nodig hebt worden door ons verzorgd.

Na deze creatieve uitspatting is het tijd voor een home-made gebakje van boer Peter met koffie/thee.

Een gezellige avond om weer eens bij te kletsen met die lieve vriendin, of om het cadeau te geven, hoe leuk is dat!

We starten om 19:00 uur en zijn rond 20:30 uur klaar.

Workshop DROOGbloemen-hoepel 8-10

 

Hou de nieuwsbrief in de gaten.

 

Meer weten?

Neem contact op