Workshops

 

 

WORKSHOP-DROOGBLOEM-BOEKET maken.

zaterdag 31 juli, van 16:00/17:00 uur.

Je gaat leren welke bloemen geschikt zijn om te drogen en hoe je een droogboeket maakt. We verkopen ook een mooie glazen stolp met kurk, waarin je later je gedroogde bloemen kunt arrangeren.

https://www.plukhoekmookhoek.nl/product/workshop-droogbloem-boeketten-1/

 

 

 

WORKSHOP-zomeravond-PLUK.

vrijdag 6-13-20-27 augustus, van 19:00/20:00 uur.

Tijdens de workshop wordt je geleerd hoe je dit boeket vormgeeft. Afstand houden is geen enkel probleem op het ruim opgezette terras/pluktuin. De sfeer is zeer ontspannen en het doel is dat iedereen met een uitbundig ZOMER-boeket naar huis toe gaat. En passant steunen jullie ook nog onze stichting. Win-win-win. Wat een origineel idee om cadeau te geven ook!

https://www.plukhoekmookhoek.nl/product/zomeravond-pluk-6-8/

https://www.plukhoekmookhoek.nl/product/zomeravond-pluk-13-8/

https://www.plukhoekmookhoek.nl/product/zomeravond-pluk-20-8/

https://www.plukhoekmookhoek.nl/product/zomeravond-pluk-27-8/

 

 

 

WORKSHOP-OOGST-JE-EIGEN-BLOEMZADEN

woensdag 4 augustus van 19:00/21:00 uur. En 22 september van 18:30/20:00 uur.

Deze workshop neemt je op een andere manier de bloementuin in. Je leert welke planten een- of tweejarig zijn. En welke planten vast zijn en dus tegen de vorst kunnen.

Na het heerlijke home-made gebakje met koffie/zelfplukthee is het tijd voor een rondleiding. Je krijgt envelopjes en stiften mee om de zaden te verzamelen en te voorzien van de juiste naam. Het is handig om je telefoon op te laden zodat je foto’s van de bloemen kunt maken (weet je later nog wat je geoogst hebt)

https://www.plukhoekmookhoek.nl/product/workshop-oogst-je-eigen-bloemzaden/

 

 

 

 

WORKSHOP MOESTUINIEREN VOOR KINDEREN

Elke woensdagmiddag van 14:00-15:00 uur vanaf 1 september tot de herfstvakantie.

Plukhoek Mookhoek biedt elke woensdagmiddag van 14:00-15:00 uur een moestuinprogramma aan voor kinderen. Ieder kind krijgt een eigen moestuintje om te verzorgen. Hoe cool is het als je hard gewerkt hebt in je tuin en de volgende week ziet dat je plantjes weer flink gegroeid zijn. En je de oogst mee naar huis kan nemen als bewijs van inzet. Dat trotse gevoel gunnen we elk kind!

Elke week leren de kinderen over een van de schatten die de natuur ons schenkt. Zo’n moestuin geeft elke week weer genoeg om je over te verwonderen. En dat in een rustgevende omgeving.

Begeleiders zijn ondertussen van harte welkom op ons heerlijke terras voor een bakkie koffie of thee, want de pluktuin is gewoon open. Meehelpen bij de verzorging van de tuintjes mag natuurlijk ook gewoon.

MOESTUINIEREN voor kinderen

 

Workshop uitbundig HERFST boeket 10-9

We leggen je uit welke bloemen je nodig hebt en hoe je te werk gaat. Vervolgens ga je de tuin in om een weelderig vol boeket te plukken in onze sfeervolle bloementuin. Denk aan warme kleuren bloemen, rozenbottels, kleine peertjes/appeltjes, al wat het seizoen ons geeft.

Tijdens de workshop wordt je geleerd hoe je dit boeket op herfsttakken vormgeeft. Afstand houden is geen enkel probleem op het ruim opgezette terras/pluktuin. Na dat harde werken heeft iedereen een home-made gebakje van het seizoen bij de (zelfpluk)thee/koffie verdiend. De sfeer is zeer ontspannen en het doel is dat iedereen met een waanzinnig boeket naar huis toe gaat. En passant steunen jullie ook nog onze stichting. Win-win-win. Wat een origineel idee om cadeau te geven ook!

Tijd: vrijdag 10 september, van 19:00/20:00 uur.

Workshop uitbundig HERFST-boeket 10-9

Workshop DROOG-bloemen hoepel 24-9.

Al in juni zijn we begonnen met het knippen van de mooiste bloemen om te drogen. Inmiddels hebben we een mooie collectie op weten te bouwen, denk aan granen en grassen, lavendel,  limonium, strobloem, vrouwenmantel, rozen, etc. Een perfecte basis voor deze bloemen-hoepel, die aangevuld kan worden met bijv. eucalyptusblaadjes of bloemen die mooi indrogen (distelachtige). Je leert hoe je op een stalen ring (doorsnee 40 cm) een evenwichtig bloemenarrangement kunt bouwen. Met veel rust en smaak wordt het een harmonieus geheel.

Alle spulletjes die je nodig hebt worden door ons verzorgd.

Na deze creatieve uitspatting is het tijd voor een home-made gebakje van boer Peter met koffie/thee.

Een gezellige avond om weer eens bij te kletsen met die lieve vriendin, of om het cadeau te geven, hoe leuk is dat!

We starten om 19:00 uur en zijn rond 20:30 uur klaar.

Workshop DROOGbloemen-hoepel 24-9

 

Hou de nieuwsbrief in de gaten.

 

Meer weten?

Neem contact op