Hoe zegt U? Een MODDERKEUKEN???

Een modderkeuken is een plek waar je heerlijk met water, zand, takjes, blaadjes en wat al niet meer te vinden is in ons 'bos' de heerlijkste gebakjes, heksensoep en andere gerechten maakt. Urenlang fantasierijk speelplezier aan de oever van onze rustgevende amfibieënpoel. We zien dat de kinderen altijd als een magneet naar deze plek toegetrokken worden. Wat is er leuker dan te spelen met zand en water (en het maakt niet uit wat voor weer het is).

De modderkeuken hebben we vlakbij de poel aangelegd zodat er altijd water voor handen zal zijn.

Vanuit de poel zullen we een waterspeelelement gaan bouwen met eigen uitgeholde perenboomstammen. Heerlijk in de weer met emmertjes, pannen, bakvormpjes en soeplepels (een van onze deelnemers is heerlijk gaan shoppen bij de kringloop, dankjewel Lukas!)

En dan natuurlijk nog; de zandbak. Samen met een van onze leerlingen, hebben we de zandbak ontworpen. De zeer ruime zandbak zal omrand worden door boomstammetjes. In het midden komt een spannend pad van grote boomstammen, dat verder loopt door het einde van de zandbak. Wat daarachter is zal op het eerste gezicht aan het oog onttrokken worden door schermen van wilgentakken. (Psssst,...daarachter gaan we een wilgenhut bouwen!) Dat zijn de plannen tenminste.

Zoiets, maar dan zonder de tegels;

(foto's: Speelnatuur.nl)

Het geheel zal worden aangeplant met fruitplanten zodat er tijdens het spelen genoten kan worden van de 'snoepjes' van de natuur. Wat dacht je van frambozen, kiwibes, Amerikaanse bosbes, rode-, en witte bessen, bramen en nog veel meer? Ik zeg: SPEELSNOEPTUIN! Dat is pas lekker in het kwadraat.

Zowel de kinderen als wij hebben enorm veel zin om dit te gaan bouwen. En om ermee te gaan spelen. Wellicht dat de pauzes er dan heel anders uit gaan zien! Voor het pluktuinpubliek zullen de speelelementen tijdens de reguliere openingstijden toegankelijk zijn het komend seizoen. Deze speelplek is met name geschikt voor kinderen van 2 t/m 7 jaar. Kleine groepen (max 10 kinderen) kunnen onder voldoende begeleiding (!), op afspraak komen. Kinderfeestjes zijn van harte welkom. We vragen daarvoor een kleine donatie om zo de rest van de Zintuigentuin te kunnen financieren.

Mede mogelijk gemaakt door: Zelf doen in groen/ de Groene Motor, provincie Zuid-Holland.

https://www.zelfdoeninzh.nl/info-tips/voucherregelingen/vouchers-zelfdoen-voor-een-b-l-oeiende-sociale-omgeving/

Helpen?

Voor dit project zijn wij nog op zoek naar financiële middelen/vrijwilligers die het leuk vinden om mee te denken, aan te leggen en te onderhouden. Ondersteuning is zinvol omdat het een mooi afgebakend project vormt. Bovendien willen we onze medefinanciers een tastbare plek in de Zintuigentuin geven.